De Feria de Abril 2013 – vier de Andalusische cultuur op een straathoek in Barcelona – olé!

Wanneer: vrijdag 26 april – zondag 5 mei 2013
Waar: Parc del Fòrum, wijk Diagonal Mar
Kosten: gratis
Hoogtepunten: de kermis en de flamboyante traditionele kleding

 

 

 

 

 

Een zuidelijk feestje in Catalonië

feria de abril by Tom RafteryEen ‘aprilfeest’ wordt meestal geassocieerd met de hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Maar in 1971, begonnen Andalusische immigranten in Barcelona hun eigen versie van de Feria de Abril de Sevilla die sindsdien is uitgegroeid tot het op een na grootste Lentefeest in Spanje. Het is een kleurrijke en spannende week en de Andalusische bevolking geeft je de kans om te genieten van de uitbundige tradities van thuis. Ze trekken hun beste flamencokleding aan, en Zuid-Spanjaarden en Catalaanse bevolking en toeristen arriveren in drommen om te zingen, te dansen en de sherry overvloedig te laten stromen – dit alles onderbroken door porties paella.

Dus als je de kans wilt krijgen om jezelf onder te dompelen in de geur van rozen, het klikken van castagnetten en de aanblik van polka dansende señoritas, begin dan met het plannen van jouw reis naar Barcelona voor Feria de Abril van dit jaar!

Kermis en flamenco

Caseta Azahares by AnniehoneySynoniem met de Feria de Abril zijn de casetas, wat “kleine huisjes” betekent. Dit zijn kleine tenten gebouwd langs het Fòrum gebied van Diagonal Mar, elk gerund door verschillende organisaties, van politieke partijen tot culturele groepen. Elk jaar zijn er ongeveer 70 casetas, gevuld met vrolijke drommen mensen die eten, dansen en de zuidelijke manier van leven vieren.

Een belangrijk verschil tussen het festival van Barcelona en Sevilla is dat de casetas in Barcelona volledig open zijn voor het publiek. Iedereen is welkom om naar binnen te gaan, een aantal traditionele gerechten te proberen, te genieten van een drankje en naar de flamenco shows en artiesten te komen kijken – een aantal casetas heeft zelfs dansvloeren, zodat je kunt deelnemen aan de actie!

Spinning Colours by José AgustínEen ander belangrijk onderdeel van de Feria de Abril is de enorme kermis, compleet met een reuzenrad met uitzicht op de Middellandse Zee. Suikerspin en popcorn zijn aan de orde van de dag, evenals alle traditionele favorieten van het publiek – van schiettenten tot aan botsautootjes.

Het is de sfeer op dit evenement, die het echt bijzonder maakt. Het is een echte familieaangelegenheid en zoals de meeste sociale evenementen in Spanje, zul je meerdere generaties op de dansvloer kunnen vinden. Veel van de dansers dragen traditionele kostuums, wat kleur en feestelijk meegeeft aan deze gelegenheid, en de mannen dragen de traje de corto (korte jas, strakke broeken en laarzen) en de vrouwen faralaes of trajes de flamenco, wat een jurk is in flamenco stijl. Het is een flamboyante en onvergetelijke sfeer – houd je castagnetten in de aanslag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here